söndag, september 21, 2008

Katten på taket

Nu har jag (Hajen) lyckats skrämma matte igen..
Det började med att jag fick följa med matte & husse till mattes föräldrar och deras hus.
Alltid lika spännande att komma dit och träffa hunden Lora! Dock slutade det hela kanske lite väl spännande..
När alla de tvåbenta åt middag och Lora somnat smög jag upp på övervåningen för att leta efter något ätbart. Då upptäcker jag att ett fönster står öppet!! Någon hade gjort en stor miss, för en sådan frestelse går bara INTE att stå emot! Jag menar, man ser säkert pippifåglarna hundra gånger bättre från hustaket!
Vipps hade jag klättrat ut genom fönstret och nästan ända upp på taket, men jag såg inte en endaste liten fågel och det var KALLT och jag började frysa. Det värsta var att jag inte vågade klättra tillbaka igen..
Jag fick vänta ett tag. Sedan plötsligt hör jag hur MATTE kommer utrusande från huset ropandes mitt namn. Jag ropar tillbaka! Det var så skönt att se henne och jag tror att hon tyckte det var lika skönt att se mig! Sedan dröjde det inte länge förren jag var inomhus igen, i tryggheten och värmen hos mams och paps!

Jag hemma igen:

Bättre en fönztertittare än en takklättrare..

//hAJeN

8 kommentarer:

 1. Men Tokisen!! då måste mammsen blivit rädd.. Tur det slutade så lyckligt! Tänk jag ramlade i en fors när jag var liten, där det var mkt strömt men som tur var drog matte upp mig, sen ville jag bara hem o torka.. Hälsn Ecco

  SvaraRadera
 2. Ja, Mamsen blev jätte orolig! :/
  Men att ramla i en fors låter ju ännu läskigare!!
  Jag har bara ramlat ner i en toalett en gång..

  Nospussar och kramar!
  //hAJeN

  SvaraRadera
 3. Skönt att du är hemma igen Hajen! Du, Olivia heter jag, jag har en fråga till dina brorsor, jag skall få hit en liten tjej säger matte, gick det bra för er när Hajen kom eller tyckte ni det var jobbigt, jag tycker att det låter lite spännande fast jag är ganska blyg!
  Hälsningar Olivia Prrrrr

  SvaraRadera
 4. Hejsan Olivia!
  Kul att du är här och tassar runt!

  Det gick jätte bra när Hajen flyttade hem till oss! Visst fräste vi lite de första 1-2 dagarna. Men man måste ju visa vilka det är som bestämmer!
  Sedan var vi kompisar hela gänget!
  Om det är en liten tjej som kommer så tror jag det kommer att gå super bra! Det är värre när de är lite äldre och kaxigare! Då kan det ta lite längre tid att bli kompisar, men det brukar gå bra det med!!
  Lycka till nu och grattis till din blivande lilla vän! Ni kommer få det så roligt och mysigt ihop! :)

  //Zeke & Texas

  SvaraRadera
 5. Vilket äventyr du verkar varit på haJen. Jag gjorde också så fast då var jag mycket yngre. Jag klämde mig ut genom en liten springa i ett öppet fönster på ovanvåningen. Jag hade kanonutsikt över alla pippisar men helt plötsligt så får grannen syn på mig och går och säger till min papps som ögonaböj kom och bar ned mig igen... Jag hann ju inte kolla färdigt på alla pippisar... Suck. Nu när jag är större så kommer jag inte ut genom den där springan igen men mamsen och pappsen brukar ju i och för sig låta mig gå ute i rastgården så jag kan kolla på pippisar... Det får väl duga så länge...tills jag kommer på hur jag kan klättra upp dit igen!

  SvaraRadera
 6. Mooch - Åh, vilken tur att du fick se en massa pippifåglar!
  Ja, antingen får du banta rejält, eller så får du som du sa, klura ut hur du skall kunna klättra upp dit!
  Berätta för mig om du kommer på en lösning! :)

  SvaraRadera
 7. Men vad fjompig din mams är!!!
  Katter kan klättra (åtminstone upp) vet hon inte det?

  Ni är aspelut välkomna att hälsa på minibullarna när de är färdiga *längtar*

  Kram Lena

  SvaraRadera
 8. Lena och Alica - Bullbebisar som är släkt med både Hajen och Zeke! Kan inte bli mer underbart!! :)

  SvaraRadera