söndag, februari 08, 2009

Uteblivna fjäderfän

Mamsen har för ett tag sedan köpt fågelbollar (mat för mindre fåglar) som hon sedan placerat utanför vårat köksfönster! Detta för att locka till sig pippifåglar så att vi katter skall ha något att titta på! Än så länge har vi bara sett EN ENDA liten pippi, men den skrämde såklart Hajen bort! :smile:
Men vi är tålmodiga! Sålänge det finns fågelmat så finns det fåglar. Om nu inte strykarkatten på gården redan smaskat i sig alla..


En fågelboll, lite smått sargad av väder och vind, inte så mycket näbb och klor..


Tills småfåglarna kommer så får vi nöja oss med att titta på skatorna..


De verkar dock inte vara hemma just nu..


Men hur sjutton vare husse gjorde?! Han nöp i den här med sina stora tassar och så öppnade sig dörren till frihet och fågelfrosseri..


Himla puckon, förstår inte varför det är så stor grej med levande mat? Matskålen är ju ständigt fylld till bredden, varför anstränga sig liksom? :smile:


Man kanske skulle ta sig en sväng till matskålen..?

Ha en trevlig fortsatt kväll alla!!
//Tre katter

6 kommentarer:

 1. Vi har småfåglar utanför fönstret utan att ha en sån där boll hängandes. Måste vara min kattlika charm som lockar hit dom. Var försiktiga med låset till fönstret. Det kan vara en kattfälla. Plötsligt ramlar ni kanske bara ut! Tassa lugnt kära vänner. *tass*

  SvaraRadera
 2. Sippo! Du måste lära oss allt om din kattlika charm! Och att "dörren" på fönstret kan vara en kattfälla har vi aldrig tänkt på. Säkert ett satyg från grannskatorna! Tack! Du kan ha räddat ett av våra kattliv!

  *tass tillbaka*
  //Tre katter

  SvaraRadera
 3. Grabbar, ni får tipsa mamsen om att hon kan hänga fågelbollen i en pinne som hon fäster vid fönstret... så kanske fåglarna kommer och sätter sig på denna istället...

  Här hemma har vi jättekul med fåglarna. De kommer och sätter sig i grannens häck (ja, alltså den som växer från marken då...erhmm) och så gungar de upp och ned i grenarna.

  Rena fågel-jojon, jättekul att titta på!

  Nospussar från Luddrumpan och Gosnosen

  SvaraRadera
 4. Åh! Tack för tipset! Det måste vi prova! :)

  //Tre katter

  SvaraRadera
 5. Men vilka härliga bilder!!! Och hoppas små pippi anländer snart...skator är inte heller fy skam. Härhemma väntar vi på Kajsäsongen - det är grejer det!!!!!
  Och Zeke - inte öppna fönstret.
  //brollekattfamiljen

  SvaraRadera
 6. Hej på er!
  Så kul att ni snyggingar tittade in till oss bondkatter. Visst har vi en trevlig matte, som fixat en särskild sida för oss. Vi gillar också att sitta och spana på fåglar, matte har hängt upp bollar och nötpåsar i trädet utanför köksfönstret och det är jättemysigt att sitta i fönstret och spana på dem.

  Grålle och Svarten

  SvaraRadera