tisdag, mars 23, 2010

Månadens Pussycat - Mars


......................................................................
Namn: S*Rovardotter's Xellent-X (Lucas)
Färg: Choklad (OSH b)
Född: 6 April 2009
Ras: Orientaliskt korthår
......................................................................
Ägare: Suzanne Rönnberg, Göteborg
Blogg: http://balineser.blogspot.com/
Favoritlekar: Lucas älskar att busa med sina mjukdjur och bita sönder dem, favoriterna är rosa små tygflodhästar från Ikea. Ibland apporterar Lucas med flodhästarna men bara om han själv vill. En annan favoritlek är att jaga disktrasan om matte glömmer den framme. Lucas brukar smyga omkring med disktrasan i munnen och morra och leka lejon och när han tröttnar på leken gömmer han disktrasan i eller under mattes säng.
Favoritgodis: Rått kött, torrfoder och allt som matte äter!
Matte om Lucas: Lucas är en muskulös katt som gärna vill se ut och låta som ett farligt rovdjur när han leker men som också jamar som en liten bebis när han vill ha mattes uppmärksamhet! Han älskar att vara NÄRA och ligger ofta och gärna i "siameshög" med sina kattkompisar Gabriel och Issy. Issy och Lucas är kullsyskon och det finns ett väldigt djupt band dem emellan, är Issy inte hemma så sitter Lucas i mattes knä och är gråter och suckar tills hon kommer tillbaka igen. Som tur är har Lucas inte behövt vara utan sin Issy särskilt ofta.

Lucas är väldigt lätt att ha att göra med, kloklippning, rengöring av öron etc accepterar han utan problem och man får gärna bära omkring på honom. Den enda gången Lucas blir sur och gömmer sig är när jag tar fram DAMMSUGAREN! När vi får besök brukar Lucas vara lite avvaktande först i början men efter en stund vill han gärna komma fram och hälsa och sitta i knät.

Jag skaffade större lägenhet bl.a för att kunna ha katterna men de är alltid i samma rum som jag ändå. Orientaler är väldigt aktiva och sällskapliga katter och Lucas brukar busa och galoppera genom lägenheten morgon och kväll, i övrigt är han ganska lugn men han vill vara med och titta och undersöka vad man än gör. Öppnar jag en garderob sitter han genast där inne och letar efter spännande saker, när jag borstar tänderna sitter han på badrumsgolvet och tittar på. Att städa, tvätta och bädda rent med en oriental i hemmet är en upplevelse. Lucas ska vara med och hjälpa till hela tiden och han tycker det är lika kul varje gång. Allt tar mycket längre tid med Lucas som hjälp men han tycker det är så kul att han naturligtvis får vara med.
Varje gång jag går hemifrån får jag räkna katterna och kolla så att inte någon blivit instängd någonstans.

Lucas vill oftast ligga kind mot kind med mig en stund innan han ska sova, då spinner han så det dånar och mjölktrampar på min arm. Sen kurar han ihop sig i en hög med Gabriel och Issy och så ligger de och håller om varann hela natten. :smile:


Tjing tjong och välkommen hem till mig! Nu när jag träffat dig en stund och konstaterat att du inte är någon dammsugare så kan du väl lattja fram lite rått kött eller låta mig hoppa upp i ditt knä? :smile:


Stolt, högrest, med nyrensade öron (med mattes hjälp) och nyputsad päls (det ordnade jag på egen hand) - Lucas!


Påminner jag inte lite om en ståtlig och smidig arabisk hingst? Tänk om det fanns kattkapplöpning, det skulle jag gilla och inte många skulle ha en chans..


Disktrasebrottning hade också varit en gren jag skulle kunna briljera i. Och disktrasegömning. De säger ju att en katt har nio liv så då kan man väl säkert ställa upp i nio grenar också? :smile:


Solen värmer gott mellan varven!


I brist på disktrasor får man öva på annat som kommer i vägen! *Roarrr!*


Huuh... är lite trött nu jag, sju grenar hade kanske varit för mycket om man inte fick ta sig en sovpaus mellan varven och det ska jag göra nu så..
Hej svejs! :smile:

Foto & Bildtext: T r e k a t t e r

9 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder du har tagit på min lilla chokladkille, du är verkligen en fantastisk fotograf. Tusen tack från mig och katterna :)

  SvaraRadera
 2. Vilken oerhört vacker kisse! Speciellt 3:e fotot är underbart! Pälsen bara glänser. Wow!

  SvaraRadera
 3. Mjwaoooo,Underbara Foton som Alltid på en liten Sötis ♥ Jam Kram & NosePûssar från Oss!!!

  SvaraRadera
 4. Malacosmamma24 mars 2010 10:05

  Men gud så vacker han är, fantastiska bilder!!!

  SvaraRadera
 5. WOW vilken läcker Lucas!!
  Fin färg, nu blev jag sugen på mörk choklad *hihi*
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Säger de att katter ha sju liv? Jag trodde det var nio, jag..

  SvaraRadera
 7. Lucas är en riktig snygging! Min Flisa sitter här och bussvisslar nu! :-)

  Underbara bilder, som vanligt!

  Nosgnuggar ifrån Nette, Thelma och Flisa

  SvaraRadera
 8. Tina - Vet inte var vi fick sju ifrån?? Vi måste ha varit höga på mynta när vi skrev det där! Tack för iakttagelsen :)

  Tassar
  //Tre katter

  SvaraRadera