måndag, maj 31, 2010

Månadens Pussycat - Maj


......................................................................
Namn: Odyzzeuz of Overlord *IDP (Odyzzeuz, men kallas också för Ody, Dysse-lill och mammas Dyssegos :smile:)
Färg: Blåtigré (MCO a 23)
Född: 27 Mars 2009
Ras: Maine Coon
......................................................................
Ägare: Jennie Johnsson, Göteborg Kålltorp
Blogg: Inte än..
Favoritleksak: En boll med fjädrar på som låter som en fågel som kvittrar och den amerikanska vippan!
Favoritgodis: Råa kycklingvingar och rå lammfärs.. RC´s Maine Coon-torrfoder och rått kött i alla former!
Matte om Odyzzeuz: Odyzzeuz är en siames gömd i en maine coon´s kropp; han är snabb som blixten, smidig som en panter (sitter på golvet och hoppar problemfritt upp på bokhyllan som är 180 cm hög) och ÄLSKAR kel och gos! När han kelar vill han att man ska titta honom djupt in i ögonen och småprata med honom medan han rullar runt i knäet, mjölktrampar i luften och pussas på munnen! Han är KNÄKATT till 110%.
Odyzzeuz tycker om sina kattbrorsor, men han dyrkar sin matte mer än allt annat på jorden. Han vägrar lägga sig och vila när jag är hemma, han följer mig hack i häl vad jag än gör. Tycker han att han får för lite uppmärksamhet piper han förtvivlat och försöker klättra upp för mina ben.
Han är även vattenblaskaren nummer ett; vattenskålar kan man glömma att ha - Ody gräver och gräver tills skålen är tom och vatten rinner runt på golvet och då fortsätter han att slaska runt med vattnet. Matte får ha en icke-grävvänlig fontän och en non-spill skål till katternas vatten. Givetvis tycker Ody att det är ett riktigt hallelujah-moment när han får dricka rinnande kranvatten eller från duschslangen.
Jag tar ut honom i sele några gånger i veckan och så länge jag går nära och säger att han är en DUKTIG kisse så går han fot som en hund med svansen rakt upp i vädret! Men glömmer jag att prata med honom för en liten stund tycker han att det blir lite otäckt ute och vill gå in.
Vi har en del aktivitetsleksaker och aktivitetsbollar, men där har Odyzzeuz svårt att fatta galoppen, han sitter och tittar STORÖGT och förundrat när mina andra 2 katter pillar ut godis. Jag brukar säga att om han hade kunnat prata hade han låtit som Maria Montazami!
Odyzzeuz har den snyggaste looken av mina katter och jag hoppas att han kommer att fortsätta att utvecklas så här fint även efter slyngelåldern. :smile:


Hej på er, här i hängmattan brukar jag ligga och ta igen mig!


När folk pratar med mig brukar jag titta på dom storögt, lägga huvuet på sned och få dom att tro att jag förstår..


Om man vill öka sina chanser att få tag på något smaskens, som en rå mus (det lär ju aldrig hända om jag inte tar hand om saken själv..) eller något annat så får man lägga sig till med den charmigaste looken man kan. Tassarna under hakan och stora ögon, och luta lite med huvudet.. Perfekt, du är hemma!


Ibland brukar jag spana in mina brorsor när de plockar godis ur bollarna. Har inte riktigt fattat greppet än, men hoppas kunna få till det inom kort.. :smile:


Men vem behöver lattja runt på golvet och förnedra sig med några godisbollar när man har världens bästa matte? Ett par vinkar med tassen så har man fått nåt gott!


Jag är som en virvelvind utomhus! Det räcker med att matte bara placerar mig någonstans så är jag som en jordfräs och plöjer upp hela trädgården! Jag är mössens skräck! :smile:

Matte korrigerar: Han är ganska feg så länge inte matte är i närheten, men vi låter honom tro på det där han sa..


Pssst! Kom hit ska ni få se vad jag tassat fram!!


Våra kattleksaker som matte gömt! Skynda er, ring alla katter i Kålltorp och säg att det är fest hos Ody!

Foto & Bildtext: T r e k a t t e r

9 kommentarer:

 1. Men Daniella-helt fantastiska bilder på min lille skrutt!!!
  Bilden utomhus och tillhörande text gav mej definitivt månadens skratt, hahaha...;)
  TACK än en gång, du är suverän på att ta underbara katt-bilder.
  Kramar Jennie, Malaco, Odyzzeuz och Rohan.

  SvaraRadera
 2. Stilig misse och fankattiska bilder! Varning: låt inte era människor läsa den kuliga texten! I alla fall inte när de mumsar knäckemacka till frukost. Nu har matte fnissat ströbröd ÖVERALLT! *tvätta, slicka*

  SvaraRadera
 3. Man märker ju tydligt att du lindat matte runt ena tassen. En utmärkt förebild för katter som precis fått en människa.

  SvaraRadera
 4. Underbart vacker & ljuvliga foton som alltid ♥ /Jam & Kram från oss i ☼

  SvaraRadera
 5. WOW vilket snyggo!!!!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Vilken mysig kille och fina bilder! <3

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder och härligt reportage! Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Tredje bilden från slutet är bara såååå underbar.

  SvaraRadera
 9. Vilken underbar nos han har!! Fina bilder på mycket fin katt! :)

  Hälsar
  Nette, Thelma och Flisa

  SvaraRadera