fredag, juli 30, 2010

Månadens Pussycat - Juli


......................................................................
Namn: Malaco Truly of Overlord *IDP (kallas för Malaco, Malla, Mallisen och ca 100 andra smeknamn)
Färg: Rödtabby med vitt (MCO d 09 22)
Född: 12 oktober 2008
Ras: Maine Coon
......................................................................
Ägare: Jennie Johnsson, Göteborg Kålltorp
Blogg: Matte jobbar på det... (eller funderar iallafall...)
Favoritleksak: Malaco kan leka med lååånga grässtrån (stråna ska se ut som vetestrån ungefär annars duger det inte) hur länge som helst. Han är besatt av rasselmöss med fjädersvans!!! Han kastar dom i luften, morrar, och tuggar på dom länge. Tyvärr får han inte leka med rasselmössen på egen hand längre, då han tidigare i år svalde en mus HEL och fick röntgas och fick ges kräkmedel hos veterinären...
Favoritgodis: Sparris på förstaplats!!! På delad andra plats kommer Thrive- och Greeniesgodisar som alla mina katter älskar.
Matte om Malaco: Malaco är det bästa som någonsin har hänt mej♥! Jag älskar alla mina 3 katter otroligt mycket, men Malaco var min första katt och han var väldigt sjuk som liten, vilket har gjort att han står mej oerhört nära.
Malaco älskar sin matte också; han jamar vid dörren när jag går till jobbet, han sitter och krafsar på dörren när jag kommer hem från jobbet, han jamar i fönstret när jag går till soprummet på innegården och han älskar när jag bär runt på honom (vilket numera blir tungt efter en stund med 7 kg katt i famnen).
När han "ropar" på mej låter det som han säger "Maumma", jag har uppmuntrat honom till det mjauet sedan han var liten och alla som kommer hit och hör honom jama efter mej säger spontant -"Men det låter ju som att han säger Mamma"!!!
Malaco är ingen knäkatt, men han är en ligga tättintill-katt. På nätterna ligger han som ett frimärke på mej; antingen bredvid med magen i luften och vill bli gosad med, eller som en pälsmössa runt mitt huvud, en yllehalsduk runt halsen eller mitt på bröstet och tvättar min haka. Malaco har sovit i min säng varenda natt sedan han var 12 veckor gammal. Han blir överlycklig när jag vaknar till på natten, börjar spinna så det dånar och vill ha gos.
Sedan är han tyvärr en riktig oturskisse... Mina andra 2 katter har 1 respektive 3 veterinärkvitton var. Malacos veterinärkvitton finns i en överfylld pärm!!! Han blev riktigt sjuk vid 5 månaders ålder och rasade över 1 kg i vikt på kort tid, efter mycket detektivarbete från veterinärens sida återhämtade han sig, men efter det har han hunnit med en hel del, tex; ramlat ner bakom toastolen och fått en ledskada på ena bakbenet, haft enorma magproblem (foderallergi konstaterades till slut), ramlat ur klösträdet- hängde kvar i en tass varpå 4 klor slets rakt ut, blivit rädd för ful gubbe på innegården och slet av 2 bak-klor i panikrejset och som tidigare nämnts svalt en hel plastmus osv osv osv.
Det bästa Malaco vet är att gå ut i sele. Helst av allt vill han ligga på en speciell gräsmatta (5 x 10 meter) utanför där vi bor. Sen att gräsmattan ligger nära en vältrafikerad väg och precis bredvid trottoaren och cykelvägen gör bara det hela ännu bättre tycker Malaco; människor och bilar är ju superspännande! Den här gräsmattan är definitivt hans utomhusrevir, jag kan gå med honom på innegården, ta med honom ut i skogen, ha honom i löplina i mina föräldrars trädgård, det finns ändå INGENTING som går upp emot hans älskade gräsplätt. Iom gräsplätten har han ju blivit lite lokalkändis här i Kålltorp och han blir jättestolt när hans beundrare går förbi och säger hus stor och snygg han är.
Malla brrrp:ar mycket och snackar en hel del i största allmänhet, jag kan föra hela "samtal" med honom, han svarar med olika mjau och brrrp på vad jag än säger. När han jamar är han väldigt högljudd för att vara maine coon, vilket är mindre roligt under tex långa bilresor och när han står vid ytterdörren och försöker tvinga sig till en koppelpromenad trots ösregn...
Trots att han har en silkespäls som är busenkel att sköta, så tycker han att det är vedervärdigt att bli borstad längre tid än 5 minuter. Malaco har mycket egen vilja gällande allt (jag skämde nog bort honom liiite för mycket när han var liten och var ensamkatt), och han kämpar emot med klor, ålande rörelser och lidande pip när jag borstar honom längre tid än vad han tycker är okej. Men säger jag "nej" och "fy" får han dåligt samvete på en gång och börjar spinna, fjäska och gosa.
För mej är Malaco en väldigt speciell och unik katt som jag skulle kunna göra vad som helst för! Han är väldigt förståndig och ibland tror jag att han är en katt med en del mänskliga sinnen och egenskaper. Och hans ihärdiga nosbuffningar är det bästa som finns! :smile::smile::smile:


Till alla er som älskar rödtottar - Main Coonen Malaco!

Visste ni att jag har en helt egen tomt, alldeles utanför vårt hus?
Har grävt ner flera fjäderklädda rasselmöss och flera av mattes borstar där, det senare vet hon dock inte om..


Eh.. Jag har bara spillt lite tomatsås på hakan..

Hetare än elden! :smile:


Om ni tror att sängen kommer vara nybäddad länge till så tror ni feeeel..! Weeeeee!! :smile:


Ha en härlig fortsatt sommar!! Nu skall jag softa i hängmattan! Ska bara försöka komma loss med baktassen först..! Himla vassa klor som alltid ska fastna överallt! Aja, hejdå!
Nosbuffar från Malaco!

Foto & Bildtext: T r e k a t t e r

9 kommentarer:

 1. Matte älskar sin gosrumpa så mycket, trots att han är kraglös på bilderna!!!
  Fantastiska bilder och grymma texter Daniella:)

  SvaraRadera
 2. men sicken snygging!
  Hälsar 5katter
  (dvs Sigge, Bobo, Zeke, Hajen o Texas)

  SvaraRadera
 3. En sådan stilig kille! Och vilka äventyrligheter han varit med om. Hänga i klorna, som lossnar... *ryser* Härliga bilder! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Åååå.....Helt Underbar katt & foton ♥
  Funderar på Om inte du kunde komma nästa ggr vi vill fotas ;)

  /Jam & Kram från oss i ☼ ida'.......

  SvaraRadera
 5. rödtottar...pip är enligt huskattbeviset från SVERAK:
  HCL d 23 (RÖDTIGRE`)
  Men jag tycker inte han är så röd...

  SvaraRadera
 6. Vilken snygging! Flickorna står med tassarna i munnen och busvisslar här hemma! :-)

  Fina bilder som vanligt, Daniella!

  SvaraRadera
 7. Så fin kille och läckra bilder :-)

  Sommarhälsningar
  Anna-Maria & Cindy
  Cindylilla´s

  SvaraRadera
 8. Oj vad fin han är, helt underbar :)

  SvaraRadera