torsdag, september 30, 2010

Månadens Pussycat - September


......................................................................
Namn: Izzie
Färg: Blåvit (a 09)
Född: 21 Oktober 2007
Ras: Korthårig huskatt
......................................................................
Ägare: Nancy Moberg, Göteborg
Favoritleksak: Klipp av en bit från ett garnnystan och lek att det är en mask, det är superspännande tycker Izzie. När hon var kattunge apporterade hon även leksaksråttor, men med åldern har leksuget minskat.
Favoritgodis: Burkmajs och räkor!
Matte om Izzie: Izzie är en härlig katt. Väldigt kelig och social, vill alltid vara med i händelsernas centrum, och blir JÄTTEGLAD när hon träffar nya människor.
Vid ett års ålder upptäckte vi röda märken under hennes öron och började märka att hon kliade sig. Det visade sig va allergi. Vi bytte till speciell allergimat från veterinären och det hjälpte i ett halvår. Men sen kom klådan tillbaka och utredningen fortsatte med tester och undersökningar Det har varit en del tunga perioder då hon nästan kliat sönder sig och tappat håret vid öronen och under hela hakan. Hon har måstat gå med tratt ibland flera veckor och detta har gjort henne enormt deprimerad.:smile: Izzie fick testa kortisonsprutor som hon reagerade MYCKET bra på. Veterinären konstaterade att det inte är nån idé att gå vidare med att hitta exakt vad hon är allergisk mot, utan det bästa är att helt enkelt ge henne kortison då och då så att allergin inte hinner blomma ut. Så nu får Izzie gå och ta en spruta ungefär 1 gång/månad och det gör att hon kan leva ett drägligt liv. Det är härligt att se att i takt med att allergin stoppas så ökar samtidigt hennes livslust igen. :smile:
Jag har alltid älskat knäkatter och med Izzie har man en go varm skrutt som gärna kommer o lägger sig i ens knä så fort man sätter sig framför datorn eller tv:n. Hon pratar mycket med sin gälla pipiga röst, och spinner högt och njutningsfullt när man klappar henne. Men man får se upp med en del saker, hon ÄLSKAR nämligen att tugga på plast (!), och om man glömmar att stänga toalettdörren så hittar man ofta en hög bruna kluttar i duschen...


Kolla så fin jag är! :smile:


Toodiloo! Vänta, är det en öppen toalettdörr mina pälsklädda öron hör??


Här är jag med min bästa kompis Torgny. Han har sån allergi att hela hans päls krullat sig. Som tur är så brukar matte ta mig till doktorn och ge mig lite kryptonit för att det inte ska drabba mig..


Hörruduru! Den där öppna burken med majs kan du omöjligt få i dig själv. Se så nu, gå nu snällt härifrån och ät lite kaffebönor eller något som ni tvåbeningar brukar idissla. Lämna snällt burken åt mig.. :smile:


Det gäller att kunna gå på tå, och ibland kors och tvärs..


Ibland när matte köper sig en räkmacka så rymmer en del hoppräkor ifrån matbordet och då är man såklart på plats.. eller rättare sagt - sätter dom på plats! *schtisch*


Nä hörni nu får ni faktiskt dra. Jag ska sätta på matte hennes krage och sen är det jag som bestämmer över fjärrkontrollen hela dagen. Har hört att "Kissen mot strupen" ska va bra.. *kurr*

Foto & Bildtext: T r e k a t t e r

10 kommentarer:

 1. Tassarn's va' du luras ;)
  Ser fram emot en go Pussycat/Jam & Kram!!!

  SvaraRadera
 2. Väntar med spänning! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Ser vi fram emot.
  Puzza älskade Hajen från oss.
  Och ZEKE dubbelt så mycket.
  Flååååååååt Texas.
  Du också.
  Puzz Tass och Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken tjusig kattfröken! Hoppräkor är jamarns goda, och framför allt är det väldigt snällt av dem att själva hoppa ned från matbordet till en väntande kisse. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Naw...Så'n tur att vi tassade in igen...
  Sååå söt liten PussyCat /Jam Kram & NosePûssar från oss i Höst ☼

  Vill passa på att Jama att vi älskar din blogg & är såå ♥-ans glada över era tassar hos oss....

  SvaraRadera
 6. Vilken mild liten dam, underbara bilder som alltid :)

  SvaraRadera
 7. Åh vad söt liten sessa! Påminner jätte mkt om Mimmi, en kattunge jag släpa hem när jag var liten. Jag fick behålla henne ngn vecka, tills pappa blev allergisk, sen hamna hon hos nån familj på landet :(

  Jag hörde ni hade haft de bra utomlands :) Skönt att ni kom iväg till slut! Kram från nettis o kissarna

  SvaraRadera
 8. Superfina bilder du tar! :)

  kramar

  SvaraRadera
 9. Jag är imponerad av att du stavade ett snärtljud :)

  SvaraRadera