måndag, maj 05, 2008

Regler för Katter som har ett hushåll att sköta..

Utdrag ur katternas regelbok:

STOLAR & MATTOR:
Om du måste kräkas, ta dig snabbt till en fotölj. Om du inte hinner, ta dig till en orientalisk matta. Finns det ingen orientalisk matta, duger det med en ryamatta. När du kräks på mattan, se till att du rör dig bakåt så att du försäkrar dig om att spåret blir lika lång som en människas fot.

DÖRRAR:

Tillåt inte stängda dörrar till något rum. För att öppna en dörr – stå på bakbenen och hamra med framtassarna. När dörren öppnats, är det inte nödvändigt att använda den. Efter att du bestämt att en ytterdörr skall öppnas, stå i dörröppningen och tänk på olika saker. Detta är särskilt viktigt vid mycket kallt väder, regn, snö eller under mygg säsongen.. Svängdörrar bör undvikas till varje pris!

BADRUM:
Gör alltid gästerna sällskap till badrummet. Det är inte nödvändigt att göra någonting – sitt bara och stirra.

ATT VARA I VÄGEN:
Om en av dina människor är upptagen med någon aktivitet i närheten och den andra är sysslolös – stanna hos den upptagne. Detta kallas "Att Hjälpa Till" eller "Att Vara I Vägen".

Nedan följer reglerna för "Att Vara I Vägen".

 • När du övervakar matlagningen, se till att uppehålla dig bakom kockens vänstra fot – på så sätt har du störst chans att bli trampad på och därmed upplyft och tröstad.

 • Vid bokläsning, se till att ta dig in tätt under hakan, mellan ögonen och boken (om du inte lyckas lägga dig i boken förstås!).

 • Vid stickning eller allmänt pappersarbete – lägg dig på lämpligaste sätt så att du täcker så mycket som möjligt av arbetet eller åtminstone den viktigaste delen av det. Låtsas sova, men slå då och då till stickorna eller pennan med tassen. De arbetande kan tänkas försöka distrahera dig – bry dig inte om det. Kom ihåg: Det viktigaste är att hindra arbetet

 • Broderier och knypplingsarbeten är utmärkta liggplatser hur mycket människorna än försöker hävda motsatsen.

 • Vid betalning av räkningar (månatlig aktivitet) eller självdeklaration (årlig aktivitet), kom ihåg målsättningen Att Vara I Vägen! Till att börja med – sitt på pappret som arbetas med. När du blir bortmotad, sätt dig vid sidan av bordet med bedrövad min. När aktiviteten börjar flyta på fint, börja rulla dig runt bland pappren och sprid dem åt alla håll efter bästa förmåga. När du blir bortmotad för andra gången, börja slå ner pennor, suddgummin mm från bordet, en i taget. Om en människa håller upp en tidning framför sig, se till att hoppa mot baksidan av den, människor älskar också att hoppa.

VID GÅENDE:
Kasta dig så ofta och så nära som möjligt in tätt framför fötterna på människorna. Särskilt; i trappor när de bär på något i mörkret, och när de just stigit upp på morgonen. På så vis förbättras deras koordinationsförmåga.

SÄNGDAGS:
Sov alltid på människan så att hon/han inte kan röra på sig!

LEK:
Detta är en viktig del av ditt liv. Se till att sova ut på dagen så att du är redo att ägna dig åt dina nattliga lekar. Nedan räknas ett par populära kattlekar upp. Det är dock utomordentligt viktigt att du själv behåller din VÄRDIGHET hela tiden. Om du t ex skulle råka ut för ett missöde under leken som att falla ner från en stol, måste du OMEDELBART börja tvätta dig någonstans som för att säga: "Det var MENINGEN att det skulle bli så här!" Människorna går på det varje gång!


Populära kattlekar:

 • "Fånga musen": Människor vill få dig att tro att knölarna under täcket är deras fötter eller händer. De ljuger! Det är i själva verket Sängmössen som sägs vara de mest delikata av alla möss i världen, även om ingen katt någonsin lyckats fånga någon. Ryktet säger också att endast den mest våldsamma attack kan bedöva dem länge nog förr att du ska hinna krypa in under täcket och fånga dem. Kanske DU blir den första katt att smaka på Sängmössen!

 • "Herre på täppan": Den här leken måste lekas tillsammans med minst en annan katt, ju fler dess bättre. En eller båda av de sovande människorna utgör "Kulle 303" som måste försvaras till varje pris från de andra katterna. Allt är tillåtet. Denna lek bäddar för ovanliga taktiska lösningar eftersom man hela tiden måste ta hänsyn till att slagfältet är något instabilt. VARNING! Dessa lekar kan resultera i utvisning från sängen eller t o m från sovrummet, så snart människorna visar tecken på oro, börja genast spinna och kryp intill dem. Det borde ge dig andrum så att de somnar om. Om någon av er råkar ligga på en människa när detta händer har denna katten vunnit omgången av "Herre på täppan".

LEKSAKER:
Alla små föremål är potentiella leksaker. Om en människa försöker konfiskera det bevisar det bara att det är En Bra Leksak. Spring genast in under sängen med den. Se passande uppbragd ut när människan fångar dig och tar bort det. Se alltid efter vart dom lägger det så att du kan lägga vantarna på det senare! Två pålitliga källor av leksaker är: toalettbord och papperskorgar.

Det finns många typer av kattleksaker:

 • Skinande blanka saker såsom nycklar, broscher eller mynt kan gömmas så andra katter eller människor inte kan leka med dem. De lämpar sig särskilt väl för att spela hockey med på golv utan mattor.

 • Dinglande och/eller snoddliknande saker såsom skosnören, remmar, guldkedjor eller tandtråd är också utmärkta leksaker. Människorna älskar att dra dem över golvet så att du kan slå på dem. När ett snöre dras under en tidning eller genom en matta förvandlas den magiskt till pappers/matt-musen och måste dödas till varje pris! Tänk emellertid på att vara försiktig. Människor är sluga och försöker lura dig att förlora din VÄRDIGHET!

 • Papperspåsar. I dessa lever Påsmössen. De är små och kamouflerade i samma färg som påsen så de är svåra att se. Men du kan lätt höra prasslandet som uppstår när de pilar omkring i påsen. Allt upp till att fullständigt smula sönder påsen är tillåtet för att ta kål på dem. Notera: Om du hittar en annan katt i påsen medan du jagar Påsmöss, är den lovligt byte för en överraskningsattack, vilket vanligtvis resulterar i en lyckad brottningsmatch.

MAT:
För att få energi nog att sova, leka och vara i vägen måste en katt äta. Själva ätandet är dock bara halva nöjet. Den andra halvan är att skaffa sig maten. Katter har två metoder att skaffa mat; att övertyga en människa att du svälter och att du måste få mat NU;

Att jaga den själv. Här följer riktlinjer för anskaffning av mat:

 • När människorna äter, se till att din svanstipp hamnar på deras tallrikar när de inte ser.

 • Ät aldrig mat från din egen skål om du kan stjäla något från bordet.

 • Drick aldrig från din egen vattenskål om en människas glas är fullt nog att dricka ur.

 • Om du skulle fånga något själv utomhus, är det bara artigt att försöka lära känna det. Insistera – din mat är vanligtvis inte lika artig och kan försöka fly.

 • Rester från middagen är delikatesser som människorna oturligt nog inte gärna släpper ifrån sig. Det är emellertid under en katts VÄRDIGHET att direkt tigga, som vissa lägre livsformer, t ex hundar. Det finns dock många tekniker för att säkerställa att människorna inte glömmer bort din existens. Dessa innefattar, men är inte begränsade till; att hoppa upp i knät på den mest lättpåverkade människan och spinna högljutt; att lägga sig på tröskeln mellan köket och matrummet; Envetet stirrande; sno sig mellan benen på de som äter samtidigt som du jamar klagande.

SOVANDE:
Som tidigare påpekats, det gäller att sova mycket för att ha tillräckligt med energi för lek. Det är vanligen inte svårt att hitta en bra plats att kura in sig på. Alla ställen där människorna tycker om att sitta är bra, särskilt om färgen avviker från din päls.

KLÖSBRÄDOR:
Det rekommenderas att katter använder de klösbrädor som människorna eventuellt tillhandahåller. De är väldigt noga med det som de tror är deras egendom och kommer starkt att motsätta sig att du vässar dina klor på det. Om du är slug och passar på när de inte ser hjälper inte, de är mycket observanta. Om du är utekatt går det bra med träd. Att vässa klorna mot en människa är inte så lyckat!

MÄNNISKOR:
Människor har tre huvudfunktioner; att mata oss; leka och pyssla med oss, och att göra ren kattlådan! Det är mycket viktigt att bibehålla sin VÄRDIGHET när man umgås med människor så att de inte glömmer vem som är husets herre!

Människor behöver läras de grundläggande reglerna. Detta är möjligt om du börjar tidigt och är konsekvent.

På så vis kommer du att få ett lättskött hushåll!


//Tre katter

Artikeln är hämtad från http://www.katter.nu/artiklar/tips1.htm


Zeke 10 månader

2 kommentarer:

 1. puuh det var en lååång artikel, men himla kul att läsa! :) Tror det typ stämmer till 100 % heehe

  SvaraRadera
 2. Funderade ett tag om du har för mycket fritid, men sen såg jag att artikeln var hämtad från ett annat ställe! :-)

  Så långt jag orkade läsa var det iaf kul läsning! :-)

  SvaraRadera