torsdag, mars 31, 2011

Zeke finns inte mer

Zeke blev tyvärr sämre igår. Inte bara det att jag förstod att att han började få mer vätska i lungorna igen utan att han var väldigt orolig och stressad. När jag kom hem från jobbet möttes jag inte som vanligt av Zeke vid dörren utan han låg i diskhon hysteriskt tvättandes av pälsen. Han vägrade lämna diskhon och hoppade tillbaka i ren panik så fort man försökte ta bort honom därifrån. Det var hemskt att se att han inte mådde bra..

Min underbara vän Jennie (Malacos matte) följde med mig och Zeke till Djurkliniken som stöd. Och tack och lov för det för jag hade inte klarat det utan henne!
Veterinären sa att Zeke tyvärr inte verkar svara på den maximala dosen vätskedrivande medicinen och att han tyvärr antagligen bara kommer att bli sämre. Han var även mer lätt stressad nu och det gör ju inte saken bättre för hjärtat. Jag har verkligen försökt och gjort allt jag kunnat för honom. Men det räckte inte. Frustrationen var hård mot mig.

Ingen smärta jag någonsin upplevt tidigare - förhållanden som tagit slut, misslyckanden eller svek - går att mäta sig med denna smärta. Det är absolut det värsta som hänt. Tomheten är så total. Saknar redan min älskade Zeke så fruktansvärt mycket. Hur tag man sig igenom något sånt här?

Men han fick ett värdigt slut. Och han behöver aldrig mer vara rädd eller lida. Hade aldrig kunnat förlåta mig själv om han hade dött en plågsam död genom att drunkna av vätskan i sina egna lungor. Det var inte lätt att tillslut säga orden, men jag gjorde det för honom.

Jag var med Zeke och pussade hans öron ända till hans sista andetag. Tills den sista värmen från dem försvunnit och de älskade tassarna var alldeles kalla.Kommer för alltid bära med dig i våra hjärtan där kärleken är som störst. Tack för allt du gav oss. Kommer aldrig glömma världens mysigaste och mest speciella kille!
Sov så gott
älskade Zeke.

//Matte med familj

62 kommentarer:

 1. Jag är verkligen hemskt ledsen för eran skull, vet hur det känns att förlora en älskad vän :( Sov gott lille Zeke.

  SvaraRadera
 2. Men älskade vän, jag kan inte med ord beskriva hur ledsen jag är för din skull. Lille stora Zeke-killen. Kramar från oss allihop!

  SvaraRadera
 3. Har varit med om det. Det är så hemskt. Zekegubben lider inte och är inte sjuk mer, hoppas det tröstar något.

  Skickar alla tankar jag har till er och lilla Zeke. :(

  Kram Neas Matte

  SvaraRadera
 4. Vet inte om du läst "En katts farväl" hos Wikki. Lägger in länken om du vill läsa.Den är väldigt fin, men det är ju inte alltid man orkar när man är mitt uppe i sorgen.

  http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.8234011

  Kram Nea matte

  SvaraRadera
 5. Det maste ha varit en valdig plagsam tid for er.

  Sa hemskt Danna, vi tanker pa dej! :(

  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Nej så sorgligt! Det verkligen hugger i hjärtat att höra om Zekes bortgång. Vi beklagar verkligen sorgen. Men precis som Neas matte så hoppas vi att ni finner tröst i att Zeke inte lider utan nu skuttar runt i Regnbågslandet.
  Bilden på en tass i handen säger så otroligt mycket. Vi gråter med er.

  SvaraRadera
 7. Beklagar sorgen! Att förlora sin älskade katt är verkligen någon utav det smärtsammaste man kan vara med om :-( Sänder massa tröst och styrka. Kram från Kattfamiljen Heidi

  SvaraRadera
 8. Tänker på er, så hemskt!
  Kramar fårn anna-maria & Cindy

  SvaraRadera
 9. Jag vet hur fruktansvärt svårt detta är ,min vän & mitt ♥ smärtar & jag känner med dig & tårarna rinner....

  R.I.P
  Vackre Zeke

  SvaraRadera
 10. Livet är verkligen inte rättvist - fina Zeke <3 <3
  Vi tänker på er idag och hoppas att värmen i våra kramar känns ända till Göteborg och till Regnbågslandet.
  Hos Rufflesgänget tänder vi ett ljus för Zeke ikväll.
  Kraaaam
  Ingrid & Rufflarna

  SvaraRadera
 11. Så oerhört ledsamt, beklagar verkligen den stora sorgen.

  SvaraRadera
 12. Fina goa Zekepojken har inte ont mer nu, inte i kroppen och inte i den stressade själen. Bamsingen fick ro en stund innan han drog vidare mot ständigt dukade frukostbord och ängar fyllda med blommor och tjocka små flugor att jaga.

  Puss på nosen lille Zeke.

  Kram Daniela

  SvaraRadera
 13. Det är så hemskt det som hänt. Jag tänker på er och förstår att det är en fruktansvärt tung tid. Zeke var en underbar katt och som tur var hade han en underbar matte och husse som gjorde allt för honom!
  Stor kram från Nette och massor av nosgnuggar ifrån Thelma och Flisa.

  SvaraRadera
 14. R.I.P Zeke!
  vilken fin bild!
  ni får trösta er med att han hade en fin tid hos er och att han slapp drunkna i sin egen lungvätska!tror seke har det bra däruppe med änglakatterna,men såklart det är tungt!
  kram från pip,murre och deras matte.

  SvaraRadera
 15. Det är alldeles tyst och stilla i KattHimlen, för en Särskild Katt skall komma. GrindKatten har öppnat PärlePorten och utmed RegnBågsBron står en hedersvakt av ÄnglaKatter väntande på var sida. Då hörs tunga men stadiga tramp uppför Bron... En katt nästan lika väldig som SkaparKatten kommer klivande. En liten ÄnglaKattUnge kan inte vänta utan skuttar fram och nosar på den store, som obekymrad bara fortsätter rakt fram till SkaparKatten.
  "Ja hej, jag är här nu. Var inte det här lite väl tidigt?!" Zeke tittar uppfodrande på SkaparKatten. "Var och en har sin utmätta tid, Zeke, sitt liv från början till slut, varken mer eller mindre, och det vet ju alla katter, eller hur? Det är därför vi lever så helt i nuet - för att ta till vara varje uns av det! Och det är ju för att vi använder det så väl som människorna ibland tillskriver oss nio liv..." "Men nu är mina mänskor ledsna!" suckar Zeke. "Hela mitt liv har ju gått ut på att sprida sorglös glädje omkring mig, och därför höll jag mitt trasiga hjärta hemligt så länge jag bara kunde." "Det gjorde du fint, gode son av Big Eagle. Men det är ju så att härifrån KattHimlen kan du vandra mellan världarna och besöka din Matte så mycket du vill! Och när hon ser hur Hajen och Texas tittar upp och hälsar på dig, så kommer hon att förstå att du är där hos henne igen - till tröst! Och så länge man dessutom finns i någons hjärta, så är man aldrig helt borta..." "Okej, SkaparKatten. Jag fixar det där. Men du snackar för mycket. Blir det mat snart?!"
  GrindKatten ler och säger "Himlen har nu fått en verklig lirare! Det är fullbordat!"

  SvaraRadera
 16. *Tårar* så ledsamt....Zeke har det bra där han är nu. R.I.P Zeke <3
  Kram Maria

  SvaraRadera
 17. Neeeej! Så fruktansvärt ledsamt att höra att Zeke inte är med oss längre. Det är svårt att bli tröstad i den här situationen. Finns inga ord som läker. Kan bara säga att jag känner med dig och förstår precis vad du går och gått igenom. Tänk bara att han har det bra där han är nu och att du gjort allt du kunnat förhonom.

  RIP Zeke

  Bascos matte

  SvaraRadera
 18. Usch vad hemskt. Står här med tårar i ögonen. Tankarna går genast tillbaka till när jag gick igenom samma sak med vår älskade kisse Zigge. Inga ord kan beskriva saknaden man känner. Floden av tårar kommer i en strid ström och triggas av minsta ljud som påminner om honom. En tuff tid.

  Det enda jag kan säga till tröst är att det blir lättare. Inte just nu men i sinom tid. Krama mycket på Texas och Hajen, det behöver de nu när de letar efter sin älskade bror och inte minst behöver ni det till tröst för saknaden efter Zeke.

  Många nosgos och kramar från Marianne, Zammy och Mille

  SvaraRadera
 19. Jag har inte följt Zeke, men när jag läser vad matte skrivit förstår jag precis. Zeke är en älskad vän. En riktig djurvän känner när det är dags att släppa taget om en älskad vän. Att låta vännen slippa lida och istället själv ta över lidandet, det är riktig kärlek. Matte är ledsen, men Zeke skickar tröstande tankar till dig däruppifrån. Vi katter på Södertälje Katthem tänker på er.

  SvaraRadera
 20. Tårarna bara rinner, jag är så oändligt ledsen! Älskade lille Zeke, nu har du det bra och jag vet att du har kompisar där på andra sidan som tar hand om dig. Tänker på dig och på matte som gjorde allt för dig! Vi tänker på er!
  Sov gott älskade Zeke
  Kramar från gammelmatte Marina

  SvaraRadera
 21. Vi sänder vårt djupaste deltagande. Vet personligen hur fasansfullt det är att behöva se sin pälskling lida... min Aragorn drabbades av akut njursvikt och blev så uttorkad att pälsen klibbade fast vid hans kropp och knastrade... beslutet var oundvikligt, men å, så ont det gjorde!

  Tröstkramar från sr. Carina, klosterkatternas matte.

  SvaraRadera
 22. Det finns inga ord ...är så ledsen.
  Goa fina Zeke du har det fridfullt nu .
  Kramar Catarina

  SvaraRadera
 23. Åh, Daniella! är så hemsk ledsen :-(
  Många kramar till dig från Lena

  SvaraRadera
 24. å så fruktannsvärt :(( men ändå bäst för Zeke, är säker på att han tassar omkring och försöker hjälpa till i sorgearbetet, ihjärtat och minnet se lever kvar...
  Kramar från oss

  SvaraRadera
 25. Gumman, när Zeke´s tassar blev kalla igårkväll var det för att Zeke redan satt med varma, goa, stora pussvänliga tassar i katthimlen och käkade en stor buffé bestående av gröna oliver, röda kidneybönor och hårdkokta ägg♥
  Det var ett otroligt starkt och osjälviskt beslut du tog igår, det var det finaste och bästa och enda rätta beslutet som fanns för Zeke, han hade inte viljat leva sina sina veckor med ångest, stress och andnöd.
  Du är en stark tjej och Zeke lämnade kvar en liten bit av sig själv i sin brorsa Hajen.
  Pussar, styrkekramar, tårar, nosgos och mycket kärlek från Jennie, Malaco, Odyzzeuz och Rohan♥

  SvaraRadera
 26. Hej Vännen! Just nu rinner tusen krokodiltårar nerför mina kinder. Jag är så ledsen för din skull. Men jag är glad för att du och Zeke får så mycket kärleksfulla meddelanden här ovan. För det behöver man när livet är tyngt av sorg.
  Tänker på dig. Och du vet att jag älskar dig min vän! Ring om du är ensam och vill ha sällskap. Och Jennie ... vilka fina ord. Varma kramar Evelina

  SvaraRadera
 27. Blir alldeles, alldeles rörd av alla era vackra kommentarer! Det tröstar mer än ni anar i denna svåra stund!

  Som Jennie skriver. Zeke får leva vidare i sin bror Hajen, även i våra minnen och här i bloggen kommer han alltid finnas kvar!

  Tack för att ni alla finns! ♥

  STOR kram från Daniella

  SvaraRadera
 28. Här kommer en kram ifrån Natan.

  SvaraRadera
 29. Jag finner inga ord ... jag är hemskt, hemskt ledsen för er skull Daniella ... =(

  R.I.P finaste Zeke. Vi är många som förevigt kommer bära med dig i våra hjärtan.

  Stora styrkekramar från Prickligan

  SvaraRadera
 30. Så tråkigt att höra, tyckte väldigt mkt om att höra om Zeke här på bloggen. Hajen kommer ha att göra om han ska ta över rollen som en stor katt som Zeke var. Tasskramar till er alla.

  SvaraRadera
 31. Fy vad ledsamt o tråkigt... Zeke har haft ett fint kattliv med er, o nu kommer han sitta där uppe i katthimlen på ett bulligt o mjukt moln o vaka över er.
  Tass Amanda

  SvaraRadera
 32. Stora vackra Zeke!Du kommer att vara en underbar änglakatt. Vi skickar många tröstekramar till dina tvåbeningar

  nospussar

  Indra o Bastian

  SvaraRadera
 33. Vila i frid Zeke! Tyvärr så fick vi ju inte chansen att träffas IRL, men lite katt godis fick du i alla fall av mig. Kanske har jag några plus ploäng hos dig när vi syns där uppe på molntapparna i vår Herres katt-himmel. Ha det gott Zeke. På återseende /Benke

  SvaraRadera
 34. Ja du, hur kommer man över det? Egentligen så gör man väl inte det. Tankarna på Zeke kommer alltid att finnas där även om det naturligtvis kommer att vara som allra värst den närmaste tiden. Jag har varit med om nästan exakt samma sak som du. Min lilla Dammtuss som i och för sig var lite kommen till åren hade fått tumörer på lungorna som gjorde dom vätskefyllda, vilket gjorde med tiden att hon mot slutet blev alldeles andfådd. När jag upptäckte att hon var det och fick en tid hos veterinären dagen därpå så kändes väntan som en evighet. Hon åt och drack inget utan orkade bara ligga. När man gosade försiktigt med henne så kurrade hon ändå och när jag skulle lägga mig så skulle hon sova bredvid mig vid huvudkudden istället för vid fotändan som hon brukade. Kanske ville hon ta avsked? På sjukhuset dagen därpå så blev hon ännu sämre och man konstaterade att det inte fanns något att göra. Så samtidigt som det var så fruktansvärt ledsamt så kändes det bra att hon inte skulle behöva lida mer. För hon hade inga roliga sista timmar i livet. Saknar henne gör jag enormt mycket fortfarande fast det här var i november och jag nu har tre vilda busfrön till fyrbeningar. Ändå kan jag komma på mig själv att titta bakom gardinen i vardagsrumsförnstret där hon gärna låg och småkurrade för sig själv.

  Så en tröst är ändå att Zeke inte lider mer och att han har det bra nu. Ta din tid och sörj, Daniela och du Zeke, hälsa Dammtussen.

  //Micke

  SvaraRadera
 35. Tassar in och sänder tröstekramar. Tänker på er!
  //Kolfart och Gunsan

  SvaraRadera
 36. Neeej, lilla Danna såå oerhört ledsamt att läsa, jag hoppades hoppades att det inte skulle vara så illa, stora tårar rullar för Er. Zeke har iallafall haft ett underbart liv hos en underbar familj, och älskad, sorgen kommer aldrig försvinna men minskas efter hand, och likt tidigare skrivare så är nu Zeke helt frisk och springer över ängarna i Regnbågslandet. Stora styrkekramar ifrån oss. Mimmi & pälsisarna.

  SvaraRadera
 37. Vi är så ledsna för mattes skull.. Vi förstår smärtan helt och håller. Varma kramar från oss!

  SvaraRadera
 38. Vågade nästan inte gå in och titta hur det gick för Zeke. Jag är så ledsen för er skull! Känner din smärta i orden och gråter med dig. Nu får du, Hajen och Texas pyssla om varandra och ge varandra tröst.

  Glöm aldrig att Zeke hade ett underbart liv, och att du gjorde det bästa en matte kan göra i den situationen!

  Många varma kramar

  Karin, Asterix, Lukas & Molly

  SvaraRadera
 39. Stackars Zeke, stackars er alla! Vi tänker på er i er svåra stund.
  Många medkännande kramar och tassklappar från oss

  SvaraRadera
 40. Hela vår familj sänder de varmaste tröstkramar till er i den här svåra stunden. Vi förlorade vår ledarkatt Linus den 12 oktober 2010 så vi vet vad ni går igenom. Zeke, den vackraste av katter, vilar nu tryggt i våra hjärtan.
  Kramar från Fjutten med familj.

  SvaraRadera
 41. Elisabet med Gunnar, Mats och Stig1 april 2011 kl. 18:31

  Oh vad hemskt för er, stora tårar ruller nerför kinderna när jag läser om Zekes öde.
  Är övertygad om att Han har det härligt uppe i Regnbådslandet.
  Ta er tid att sörja, det är en stor förlust. Skönt i sorgen att ni har två missar till även om ingen kan ersätta den man mist.
  Många tröstekramar och tassklappar från oss.

  SvaraRadera
 42. Vila i frid Zeke och mycket styrkekurr till er som är kvar...
  Bageera med matte

  SvaraRadera
 43. Vi känner så med er alla! Zeke är en högt älskad kisse som lämnar ett stort tomrum efter sig. Nu har han det inte svårt längre, men han är saknad av många, många. Ledsnar kurr och burr.

  SvaraRadera
 44. Kramas & nosbuffas igen...
  Tänker på er ♥

  SvaraRadera
 45. Tänker på dig. Zeke har det bra nu, jag tror han leker med min Alfred.
  Kram från Ann

  SvaraRadera
 46. Älskade vännen.
  Jag är såå ledsen för din skull.
  Underbara ljuvliga fina Zeke.
  En jättestor tröstkram till dig från mig och alla i Ligan.

  SvaraRadera
 47. Beklagar sorgen...
  Det var ett svårt beslut du fick ta men det enda rätta! Zeke lider inte längre och han hade sin älskade matte hos sig när han somnade in.
  Sov gott lille Zeke

  Kram Emma

  SvaraRadera
 48. Men så sorgligt...finner inte riktigt orden för hur ledsen jag är för er skull :-(
  Vet iallafall att Zeke haft det bästa liv man kan ha tillsammnas med dig <3
  Stora tröstkramar till er <3

  Kram
  Magdalena

  SvaraRadera
 49. Åååh, många kramar till dig och pojkarna.... :( Så hemskt att höra....

  /Marie, Toxic, Filip & La Paz

  SvaraRadera
 50. Beklagar sorgen. Han fick sluta innan det blev för svårt och det är han säkert tacksam för. ¨
  Fina Zeke sov gott.

  SvaraRadera
 51. Beklagar sorgen! Det gör ont i mig att ni förlorat er familjemedlem, tårarna rinner..
  Vila i frid underbara Zeke.
  Tänker på er.
  Kram

  SvaraRadera
 52. Huvva, värsta tänkbara senariot. Dessutom gick det så snabbt. Sörjer verkligen innerligt med er. En fyrfota vän ligger en så enormt varmt om hjärta. Jag fasar den stora dagen det kommer att hända. men njuter av dagen idag och de fina stunder man får med sina älsklingar.

  Tänker på er allihopa och den sorg ni bär. Skickar styrkekramar och klappar er på tassen.
  Zeke var en underbar kisse, av de bild vi fått av honom, han har blivit en del av vår kattkrets bara av att känna till hans dagliga bestyr. Han får det säkert fint i katthimlen.

  Kärlek <3
  Kattnosar från Dino & Fläckis och matte Lina

  SvaraRadera
 53. Åh! Så fruktansvärt tråkigt! Zeke var min personliga favorit, en av de vackraste MCO som fick en av de hemskaste sjukdomarna.

  Kram

  SvaraRadera
 54. Åh det tynger mig verkligen att höra vad som har hänt. Hade precis börjat lära känna alla er. Vi beklagar verkligen vad som hänt. Men du tog rätt beslut och han lider inte längre. Han var definitivt en av de vackraste MCO jag någonsin sett.

  Vila i frid vackra Zeke
  Många tröstkramar från Santo med familj

  SvaraRadera
 55. Så oerhört ledsen för er skull.

  SvaraRadera
 56. Nej va tråkigt. :(

  Vila i frid Zeke!

  SvaraRadera
 57. å så tråkigt....men nu skuttar han omkring med min Boris i katthimlen, busar och jagar möss och solar magen i solskenet...för där skiner alltid solen...och mössen är feta och goda...
  kram till er!
  /Bobo och Sigge

  SvaraRadera
 58. Nej men usch, jag blir så ledsen för din skull. Hoppas du och de andra katterna mår efter omständigheterna bra.

  SvaraRadera
 59. Många kramar till er alla. Jag förlorade min katt för ett halvår sedan, i FIP. Otroligt saknad är han och jag förstår verkligen sorgen du skriver om.

  SvaraRadera
 60. Förstår din stora sorg efter Zeke.
  Har oxå haft en katt som har vandrat över till Regnbågslandet för en del år sedan.
  Många kattkramar i mängder.

  SvaraRadera
 61. Men fy va hemskt! Vi förstår hur tungt det är för er och att smärtan är nästintill outhärdig. Vi sänder er styrkekramar och hoppas att Zeke har det underbart i katthimlen. Sånt här bävar man för varje dag som matte eller husse, att de små en dag ska lämna oss. En dag som vi minst är beredda på det. För det är precis vad man är när det är dags att ta farväl, helt oförberedd med hjärtat utanpå kroppen. Vi lider med er! :(

  Kramar till er från oss.

  SvaraRadera